Een lekkere warme kom soep smaakt nog zo lekker bij koud weer. Probeer deze heerlijke pompoensoep eens op donkere winterdagen.
Ingrediënten voor 4 porties:
-1 grote ui
-1 stuk gember (+- halve duim)
-600 g butternutpompoen
-2 el vloeibare margarine
-1 tl komijn
-1 tl kurkuma
-curry naar smaak
-peper naar smaak
-0,5 bouillontablet
-800 ml water
Bereidingswijze:
1. Pel de ui en snijd hem klein.
2. Schil de gember en rasp deze.
3. Schil de pompoen en snijd in parten. Verwijder de draden en pitten en snijd in kleinere stukken.
4. Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de gember.
5. Voeg vervolgens de stukken pompoen en alle kruiden toe.
6. Voeg het water en de bouillon toe en breng aan de kook gedurende +-20 minuten.
7. Pureer de massa met een staafmixer en breng eventueel nog wat op smaak.
Smakelijk!
Amber