BANANENBROOD MET HAVERMOUT EN NOTEN

Op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? 

Basis:

3 rijpe bananen

3 eieren

1 zakje bakpoeder (16g)

1 tl vanille extract

1 tl kaneel

1 tl zout

100 g notenmix ( superlekker met cranberry’s)

200 g havermout

Optioneel:

50 g pure chocola

2 el zonnebloempitten

2 el lijnzaad

 

Zo maak je het:

1.Verwarm de oven voor op 180 graden.

2.Prak de rijpe bananen fijn met een vork.

3.Doe de geprakte bananen in een ruime kom en doe hierbij de eitjes. Even alles goed mengen met elkaar en dan de vanille extract, het bakpoeder, de kaneel en een flinke snuf zout erbij en weer goed roeren. (Je hebt voor dit recept geen mixer nodig je kunt alles met een vork gewoon goed door elkaar mengen).

4.Hak de noten in stukken en voeg deze net als de havermout bij het mengsel terwijl je constant alles goed door elkaar blijven mengen tot een egale massa.

5.Giet de massa in een met bakpapier beklede cakevorm en zet het geheel in de oven voor ongeveer 40 minuten (afhankelijk van oven tot oven). Controleer of het bananenbrood gaar is door er met een vork in te prikken en als deze er schoon uitkomt dan is hij gaar.

6.Even laten afkoelen en jouw bananenbrood is klaar.

Smakelijk!

Amber