Spinazie en zalm zijn een heerlijke combi. Dit receptje combineert beiden in een gezonder jasje. Zo kan je heerlijk genieten van deze klassieker!
Ingrediënten (4 personen):
2 teentjes knoflook
0,5 theelepel nootmuskaat
600 g verse spinazie
250 g ricotta
4 tomaten
120 g volkoren lasagnebladen
200 g gerookte zalm
60 g geraspte kaas (30+)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de knoflook in stukjes en fruit aan in een scheutje olie. Voeg vervolgens (in delen) de spinazie toe en wok op hoog vuur totdat het geslonken is.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
Roer de ricotta door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.Snijd de tomaten in plakken.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met drie lasagnebladen. Daarop leg je 1/3 van de tomaten, 1/3 van de spinazie en 1/2 van de zalm. Vervolgens doe je hetzelfde nog een keer.
Maak voor de derde keer een laag van drie lasagnevellen en leg hierop het laatste deel van de tomaten en spinazie.
Top de schotel af met de geraspte kaas en zet ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.
Tips:
Wil je een koolhydraatarm receptje? Vervang de volkoren lasagnebladen door dunne laagjes courgette.
Wil je de calorieën nog wat meer beperken? Overdrijf niet met de kaas die je bovenop de lasagne strooit. Je kan bvb. de helft met kaas doen, de andere helft zonder.
Smakelijk!
Amber